Share on facebook
Share on twitter

SHARE

Arsuri solare

Arsurile solare afectează pielea pe termen lung. Pericolul depășește cu mult orice durere, roșeață și disconfort, deoarece după ce arsurile solare se estompează, modificările pielii afectate de acestea rămân si se acumulează în timp.

Arsurile solare accelerează îmbătrânirea pielii si provoacă modificări ale ADN-ului celulelor pielii crescând exponențial riscul de cancer de piele. Studiile arată că riscul unei persoane pentru melanom se dublează dacă a suferit cinci sau mai multe arsuri solare.

Ce trebuie să știți despre arsurile solare

Unele persoane sunt mai predispuse la arsuri solare: persoanele cu fototip deschis prezintă cel mai mare risc.

Chiar și fără arsuri, expunerea la soare crește riscul de cancer al pielii. Chiar dacă aveți un fototip mai închis și pielea nu se înroșește, soarele poate provoca leziuni ale celulelor care pot duce la cancer.

Indicele UV contează: soarele variază ca intensitate în funcție de anotimp, timp al zilei și locație geografică. Un indice UV ridicat înseamnă că pielea neprotejată se va arde mai repede.

Puteți suferi o arsură solare chiar si într-o zi înnorată: până la 80% din razele UV pot pătrunde prin nori.

Arsurile solare repetate cresc riscul de cancer de piele. Pentru persoanele cu predispoziție genetică, arsurile solare joacă un rol clar în dezvoltarea melanomului.

Modificările pielii se acumulează de-a lungul timpului începând cu prima arsură solară. Cu cât stai mai mult la soare, cu atât este mai mare riscul de cancer de piele.

Arsurile solare suferite în copilărie sunt mult mai periculoase față de cele suferite mai târziu în viață pentru că este o perioadă mai lungă de timp în care efectele negative ale soarelui se pot acumula. Acesta este motivul pentru care este important ca părinții să ia măsuri pentru a-și proteja copiii de soare si să dea un exemplu pozitiv acestora prin respectarea măsurilor de siguranță.

Vestea bună este că le putem preveni,  iar cel mai bun moment pentru a începe este astăzi!

Aveți grijă de pielea voastră în fiecare zi, nu doar când mergeți la plajă si piscină!

Folosiți cremă cu factor de protecție solară în fiecare zi pe care să o reaplicați la 2 ore. Purtați haine de protecție, pălărie si stați la umbră!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4.7 3 Voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Comentarii interne
Vezi toate comentariile